İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Değiştirilen Gen mi, Sen mi?

Bebek Yüzlü Frankeştayn

Yazan: Engin Yüksel

Sayın Prof. Dr. Şeminur Topal tarafından “Değiştirilen Gen mi, Sen mi, Evren mi?” ismiyle kaleme alınan ve bu konudaki bilgi eksikliğini gideren kitap, son günlerde popüler olan gıda güvenliği konusundaki verdiği bilgiler ile toplumun aydınlanmasına ışık tutmaktadır.

Tarımda yaşanmakta olan genetik erozyon neticesi çeşitlilik kayıplarıyla yetiştiricilikte tek tip ürün ortaya çıkmaktadır. Ülkemizden örnekler verildiğinde Osmanlı Çileği, Çengelköy hıyarı, Topatan kavunu, Karagülle karpuzu, Çorum domatesi gibi çeşitler yok olmuştur.

Obezitenin, kanser vakalarının, kısırlığın arttığı günümüzde toplumsal sorumluluk, tüketici güvenliği, tarımın korunması, temel tüketici haklarının sağlanması, gelecek nesillere karşı sorumlulukların yerine getirilmesi çabasının desteklenmesi bir insanlık borcudur.

Kitapta GDO, F1, hibrit, terminatör tohumlar, transgenik teknoloji, gen, DNA hakkında açıklayıcı bilgiler verilmekte, bunun yanında doğru bildiğimiz yanlışların, yanlış bildiğimiz doğruların bilimsel açıklamasına yer verilmektedir.

GDO’lu ürünlerin soframızı işgal ettiği günümüzde modifiye gıdaların makyajlanarak kişilere masum gösterilmesi, gelecek kuşakların ne tür olumsuzluklarla karşılaşabileceği soru işaretidir.

Yazarın deyimiyle GDO’lu transgenik ürünlerin;
• Dost mu düşman mı,
• Kurt mu kuzu mu,
• Nimet mi külfet mi, olduğu soruları henüz yanıtsız kalmaktadır.

Okuru GDO, gıda güvenliği, doğal beslenme gibi konular hakkında bilgilendiren bu yeni kitap, bu konulara ilgi gösteren herkesin kitaplığında yer almayı hak ediyor.

Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi, www.yeniinsanyayinevi.com
Yayın Yılı: 2007
Sayfa Sayısı: 192
Etiket Fiyatı: 14 TL
Arka Kapak Yazısı:

Genetically Modified Organism (GMO) yani Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) genetik materyalleri normalden farklı olarak değiştirilmiş organizmalar olarak tanımlanabilir.

Gün geçtikçe hayatımızda, yediğimiz sebzelerle, meyvelerle daha çok yer alan genetiği değiştirilmiş organizmalar, geleceğimizi etkileme potansiyeline erişti. Özellikle çok uluslu şirketlerin ürettikleri GDO’lu ürünler, olası sağlık ve ekolojik riskleri yanında, köylülerin yüzyıllardır aynı toprağa ektikleri tohumlarının yerine geçme tehlikesi taşıyor.

Bu kitap Türkiye’de GDO konusunda önde gelen uzmanlardan olan yazarın, kamuoyunu bilgilendirmek ve geleceğine sahip çıkmasını sağlamak için bir yandan bu konuda bilimsel veriler sunarken öte yandan bu tohumların üretiminden, sebze, meyve ve hububat ürünleri olarak tüketilmesine kadar geçen süreci anlatan bir başucu / kaynak kitap olarak tasarlandı.

Bu yazı kanunen tescillenmiştir.

Genetiği değiştirilmiş orgnamizmalar, GDO, GDO’lu gıdalar, genetik tarım, GDO’nun zararları, GDO zararlı mı zararsız mı, GDO kitabı gibi konular hakkında olup ekolojik tarım, doğal yaşam ve sağlıklı yaşam konularıyla ilgili olan bu yazıda kullanılan telif haklarıyla korunan görseller: AZRainman Creative Commons lisanslarına uygun olarak kullanılmıştır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir