
Yukarıdaki fotoğrafta, votka şişesinin içindeki sudur. Bana inanmıyorsanız yazının başında vermiş olduğum orijinal fotoğraf bağlantısına tıklayarak fotoğrafın altındaki açıklamayı okuyunuz. Spor yapmak ve alkol kullanmak birbiriyle barışık alışkanlıklar değildir!
Çalkala Whey’im Çalkala!
Yazan: İlşad Özkan
Sentetik protein tozlarının köklü bir geçmişi olmadığından, bunların uzun vadedeki etkileri hakkındaki bilimsel araştırmalar bugün yetersizdir ancak kısa vadeli olumlu sportif etkilerini gösteren pek çok araştırma vardır. Bu tozları kullanmayı tercih etmek ya da etmemek hakkında veya yapay protein tozlarının tamamen zararsız olup olmadığı hakkında şu an için bir yazımız yok. Ayrıca olayın bu yönü bu yazının ilgi alanında değildir, bu yazı, protein tozunun nasıl kullanılacağını merak edenler için hazırlanmıştır çünkü ortada bir vakıa vardır ki o da şudur: Bu tozlar, profesyonel sporcuların çoğu tarafından kullanılmakta, elit sporcuların ise neredeyse tamamı bu tip tozları kullanmaktadır. Ancak bu tip tozların piyasasını ayakta tutan temel kesim, amatör sporculardır. Profesyonel sporcuların, protein tozu vb. ürünlerin reklamlarında oynatılması ise amatörlerin bu ürünlere olan ilgisini daha da artırmaktadır. Bu tozların kullanımı hakkında pek çok soru işareti olduğu gibi, kullanımları hakkında pek çok yanlış bilgilendirme de vardır. Bu yanlış bilgilerin bir kısmı cahillikten bir kısmı da kasıtlı yönlendirmelerden kaynaklanmaktadır. (Örneğin, Türkçe bir spor dergisinin geçen aylardaki bir sayısında, amatörlere önerilen bir antrenman sonunda içilmesi gereken protein tozu miktarı üç ölçek olarak verilmişti, yani 75 ila 90 gram arası protein tozu. Bu dehşet verici hata dikkatimi çekince kısa bir araştırma yapmış ve o derginin yayın yönetmeninin protein tozları ithal eden bir firmanın ortağı olduğunu tespit etmiştim. Umarım yayınlarındaki bu hata tamamen bir gözden kaçırmadan kaynaklanıyordur ve ticari gerekçeleri olan kasıtlı bir yönlendirme değildir.)
Protein tozunun nasıl hazırlanacağını ve içime ya da kullanıma nasıl hazır hâle getirileceğini anlatacağım bu yazının, çevresinde doğru bilgi edinme kaynağı olmayanlara yardımcı olmasını temenni ederim. Yazının sunumunda “çalkalamayı bile büyük bir olaymış gibi anlattım!” demiştim fakat bu yazıdaki önerilerden birkaçı belki sizin de işinize yarar veya bu yazıdan yeni bir şey öğrenebilirsini.
Ne Tür Protein Tozu Kullanacaksınız?

Kullanacağınız protein tozunun türü, protein tozunu kullanıma hazırlarken fark oluşturabilir. Piyasada; süt proteini olan kazein proteini tozu (casein protein powder), peyniraltı suyu proteini tozu (whey protein powder), soya fasulyesi proteini tozu (soy bean protein powder), yumurta akı proteini tozu (egg white protein powder) gibi pek çok farklı protein tozu çeşidi sporcuların beğenisine sunulmuştur. Bunların arasında en çok rağbet edileni whey’dir.
Elinizdeki protein tozunun işlenme derecesine göre de kullanırken kolay ya da zor karışır sıvıya ya da hamura. Protein tozunuzun; konsantre edilmiş (concentrated), izole edilmiş (isolated) veya hidrolize edilmiş (hydrolyzed) olmasına göre, protein tozunun karıştırılabilirliği azalır ya da artabilir.
Ayrıca elinizdeki protein tozunun aromalandırılması sırasında yapılan işleme göre de karıştırılabilirliği değişiyor sanıyorum, çünkü böyle değilse aynı türden ama farklı markalardan whey’lerinin az da olsa birbirinden farklı derece karışma farklılığı göstermesini açıklayamıyorum.
Ancak şu var ki, artık protein tozları eskisi gibi karıştırılma sorunları yaratmıyor, bunun bir sorun olduğunu gören üreticiler, buna çeşitli çözümler bulmuş olsa gerektirler. Bugün piyasada bulabileceğiniz en zor karıştırılabilir protein tozları, tamamen doğal gıdalarla beslenmiş ve doğal ortamlarda yetiştirilmiş ve fabrikasyon işlemden geçirilmemiş protein tozlarıdır. Organik ürün düşkünlerine satılan bu tip protein tozları, diğerlerine nazaran daha pahalıdır ancak ülkemizde şu an böyle bir ürün yoktur ancak insanlara “her şeyiyle tamamen doğal” denilerek protein tozu satılmak istendiğine dair duyum aldık. Eğer size de böyle bir ürünün var olduğunu söylerlerse önce bize sorarak teyit alabilirsiniz.

Protein Tozunu Nasıl Tüketmeyi Tercih Edeceksiniz?
Protein tozları pek çok değişik biçimde tüketilebilir. Protein tozlarından (ürünün hamuruna karıştırılarak); pasta, kek, kurabiye, bar (hazır gofretleri andıran çubuk şeklinde bir tür sert ve tercihen soğuk tüketilen kek çeşidi), krep, vb. yapabilirsiniz. Bunların yanında, protein tozu karışımınıza; muz, fındık ya da fıstık ezmesi, çikolota, çilek, tereyağı, çikolota, vb. pek çok ek gıda eklemesi yapabilirsiniz. Ancak, protein tozları en çok herhangi bir sıvıya karıştırılarak tüketilmektedir. Protein tozlarının en çok karıştırıldığı sıvılar; su, süt ve hazır meyve sularıdır (meyve suyuyla karıştıranların Hazır Meyve Sularının Zararları adlı yazımızı okuyarak bundan sonra meyve sularını kendilerinin yapmasını öneririm).
Perakende tüketicisine sunulan protein tozları genellikle sade değil, aromalıdır. Aromasız olarak satılan protein tozlarının içiminin daha zor olduğunu farkeden üreticiler, ürünlerine çeşitli aromalar eklemişlerdir. Bugün piyasadaki onlarca farklı marka, onlarca farklı aromada protein tozu katmaktadır. Bu tip protein tozlarına, içerdiği aromayı kuvvetlendiren veya onlarla uyum sağlayan ek katkılar yapılabilir. Aromaların etkileri ve olası zararları bilinmediğinden dolayı aromasız ürünler kullanabilirsiniz. Bu durumda, protein tozunuzu hazırlarken içine dilediğiniz meyveden ekleyebilirsiniz ve doğal aromalı bir içecek yapmış olursunuz.
Protein Tozu Ne ile Karıştırılır?
Bu yazımızda size proteinli kek vb. tarifleri vermeyeceğiz ve evde hazırlayabileceğiniz protein tozlu içeceklerden bahsedeceğim. İçecek karışımı tarifleri vermek yerine de iyi bir karışımın nasıl yapılabileceğini anlatacağım. Bunu bildikten sonra yeni karışımları kendiniz keşfedebilirsiniz.
Protein tozlu içeceğinizi meyvelerle birlikte hazırlayacaksanız, İngilizce “blender” (“bilendır” olarak okunuyor) denilen mutfak aletleri en iyi tercihtir. Blender; karıştırıcı, parçalayıcı ve birbirine karıştırıcı anlamlarına gelen İngilizce bir kelime. Anlamı gibi, blender’ın işi de bu. Blender’ın haznesine önce sıvınızı koyun, tercihinize göre bu su, süt veya meyve suyu veya başka bir şey olabilir. Ardından meyvelerinizi soyup dilimleyerek bu sıvıya ekleyin ve protein tozunuzu katmadan blender’ınızı bir çalıştırın. Meyve parçalarıyla harmanlanarak güzel bir karışım hâline gelen içeceğinize en son olarak protein tozunuzu ekleyin ve tekrar karıştırın. İyice karıştırın.
Protein tozu karıştırmakta kullanılan en yaygın alet ise “shaker” (“şeykır” olarak okuyun gitsin) adı verilen basit tasarımlı karıştırma kaplarıdır. Shaker; sallanan, çalkalayan ve karıştıran anlamlarına gelen bir kelime ve bu aletin yaptığı iş de bu. Shaker’ların mantığı oldukça basittir: İçindeki maddeleri birbirine karıştırmak için iyice çalkalarsınız. Günümüzde shaker’lar protein tozu gibi ürünleri daha kolay ve daha iyi karıştırabilmek için değişik tasarımlarda yapılıyorlar. En yaygın shaker tasarımında, haznenin üstünde ve kapağın hemen altında basit bir elek bulunur. Buraya çarpan karışım hem iyice bölünerek daha iyi karışır hem de tozun topaklanması önlenir. Her şeye rağmen, bu eleğe çarpan tozların da bazen elekte yapışıp kalabilmesi söz konusudur. Yurtdışında ise içine telden yapılmış yuvarlak ve bol aralıklı bir bilyenin atıldığı shaker’lar vardır; bu bilyeler, karışımın daha iyi yapılmasına yardımcı olmaktadırlar.

İyi Bir Shake (Şeyk) Nasıl Hazırlanır ve Nasıl Tüketilir? 10 Adımda Protein Shake Hazırlama
Herhalde iyi bir protein tozlu karışım hazırlamak için yapacağınız son şey, bardağa döktüğünüz protein tozunu çay kaşığıyla karıştırmak olur; mikser kullanmak ise işe yaramasına rağmen oldukça zahmetli ve bulaşık çıkartan bir yöntem. Sizin iyi bir karışım (“shake” diyorlar genelde) hazırlamanız için, bir adet shaker’ınızın olması ve aşağıdaki oldukça basit yönergeleri uygulamanız yeterli:
1. Shaker’a önce sıvıyı, ardından tozu ekleyin. Özellikle karışma özelliği düşük tozların kaba önceden konması, dipte kalma ihtimalini artırıyor.
2. Shaker’ın kapağını iyice kapattığınızda emin olun, çalkalama sırasında hiçbir sızıntı olmamalı.
3. Yukarı ve aşağı yönünde çalkalayın, arada sırada ise shaker’ın içindeki sıvıyla shaker’ın kenarlarını sıyırmak ister gibi ufak daireler çizin.
4. Sert, hızlı ve kısa git-gellerle çalkalayın; ne kadar sert, o kadar iyi.
5. Çalkalamayı yapan eliniz yorulursa durup beklemek yerine diğer elinizle devam edin.
6. Karışımınız ne kadar homojen olursa o kadar iyidir ve aynı zamanda o kadar da içimi lezzetlidir. Homojen bir karışım içinse iyi bir çalkalama süreci şart. Bunun için benim size önerdiğim ideal süre iki dakikadır (içinizden 100’e kadar sayabilirsiniz). İki dakika boyunca süren çalkalamalar, en inatçı protein tozlarını bile yola getirir.
7. İyi karıştırmışsanız karışımınızın kabarıp köpürdüğünü ve yükseldiğini göreceksiniz. Karışımınızı sütle hazırlıyorsanız bu köpürme (sütün yağından dolayı) daha da fazla olacaktır. Köpürme sizi endişelendirmesin, sevindirsin.
8. Protein tozlu karışımınız hazırdır. En üstün verimi alabilmek için karışımınızı derhâl için, zaten protein tozlarıyla yapılan sıvı karışımları ne kadar az bekletilirse o kadar iyidir. Ancak çeşitli sebeplerden ötürü karışımınızı bekletmeniz gerekiyorsa, shaker’ı çok iyi kapattığınızdan emin olun, ne kadar az hava kaçırırsa o kadar iyidir.
9. Protein tozlu karışımınızı tek seferde bitirin. Tek seferde, ihtiyacınız olan kadar karışım yapın, sabah yaptığınız bir karışımı akşam içmek ya da gece yaptığınız bir karışımı sabah içmek alacağınız verimi azaltır. Sıcağı sıcağına ve tek seferde tamamını içmelisiniz. Protein tozunuzu −derhâl içmek kaydıyla− herhangi bir bardakta içmenizde sakınca yoktur ancak eğer birisine ikram etmeniz gerekmiyorsa shaker’ın ağızlığından içmenizi öneririm.
10. Eğer karışımınız sütlü idiyse, shaker’ınızı bitirdikten sonra kaldırıp atmayın. Shaker’ınızın içine biraz içme suyu koyarak tekrar üç beş git-gellik çalkalayın ve o suyu da için. Bu sayede vücudunuza iyilik yapmış olursunuz. Ayrıca, shaker’ın içinde kalan azıcık protein tozunu ziyan etmeyerek minik bir tasarruf da yapmış olursunuz. Ama tabii ki esas sebep, yağlı sütten sonra bir miktar su almanızın daha iyi olması.
Tüm bunları yaptıktan sonra protein karışımınızı hazırladığınız shaker’ınızı çok az deterjanlı bir süngerle yıkayın ve bolca durulayın.
Yoklukta Yapılacak Proaktif Karıştırma Tekniği
Eğer protein tozunuz varsa fakat shaker gibi ucuz bir ekipmanınız yoksa üzülmeyin, BodyTR sizin yanınızda! Tercihen cam veya mecburen bir plastik şişeye, sıvınızı koyun ve protein tozunuzu ekleyin. Şişenin ağzı darsa −ki genelde öyle olur− protein tozunu dökmek sorun olabilir, bu durumda kâğıttan yapacağınız ve ucunu şişeden içeri sokacağınız bir külâh size yardımcı olmaya yetecektir. Ardından şişenizi içine temiz bir bilye (misket de diyenler var) koyun ve şişenin ağzını kapatıp güzelce çalkalayın. Bilye veya benzeri bir nesneyi kullanmanız, olası protein tozu topaklanmalarının önüne geçecek ve karışımı ideal kıvama getirmenizi yardımcı olacaktır. Protein tozlu karışımınızı hazırladıktan sonra şişenin kapağını açın ve ağır bilyelerin dibinde kalmasını sağlayacak bir eğimde bardağınızı doldurun. Kaslarınızı beslemek için isteyeceğiniz son şey o bilyeleri yutmak olur çünkü!
Evet, bu proaktif yöntemi de açıkladıktan sonra yazıma burada son veriyorum. Siz de yaptığınız karışım ve tarifleri bizimle forumumuzda paylaşabilir veya sizin adınıza yayınlamamız için bize birtakım yazı veya materyaller gönderebilirsiniz. Yazımızdan hoşlandıysanız aşağıdaki “Paylaş” tuşlarını kullanarak Facebook veya Twitter’daki arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz. İyi sporlar!

Protein tozu nasıl kullanılır, nasıl hazırlanır ve iyi bir protein tozu karışımı nasıl yapılır konuları hakkındaki olup vücut geliştirme ve sağlıklı yaşam (fitness) konularıyla doğrudan ilgili olan bu yazıda kullanılan telif haklarıyla korunan görseller: Jeff the Trojan, kteague, kteague, Adam Pieniazek ve rbbaird Creative Commons lisanslarına uygun olarak kullanılmıştır.

Bir oneri de sanırım ben ekleyebilirim bu güzel yazıya.
Eğer yolculuga çıkacaksanız ya da bir yere yetişmeniz gerekiyorsa protein tozunu ilave etmek istediğiniz sıvı ile birlikte şeykırinizin icine koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra yan yatar sekilde çantanıza ya da arabada iseniz torpido gözüne koyun. 10 dakikalık bir yürüyüş ya da araç yolculugu sonunda protein tozunuzun hayatınızda hiç olmadıgı kadar iyi karışmış olduğunu göreceksiniz.
Bunu unutmayacağım ve deneyeceğim :)))
sizden protein tozu hakkında bilgi almak ve nerden nasıl alacagım konusunda bilgi almak için yardım istiyrum.Beni bilgilendirirseniz çok sewinirim…
Henüz protein tozu hakkında detaylı yazımızı yayınlamadık ve böyle bir konuyu yorumlarda anlatmak pek olası değil. Nasıl satın alacağınız konusunda sizi yönlendirmem çok doğru olmayacaktır, neden Google’da biraz gezinmiyorsunuz?
yazınız çok güzel ve açıklayıcı okurken yüzümüzde tebessüme yol açıyor 🙂 sanırım bukadar yalın ve açıklayıcı bir anlatım bulmak güç.
doğal, gdo içermeyen marka Nanox whey diye biliyorum, yanlışsam düzeltiniz onunda fiyatları çok uçuk kimse o parayı vermek istemez malesef.
Yalın, anlaşılır, eğlenceli ve uygulanabilir bir yazı olmuş. Çok teşekkürler.
merhabalar yazınız gayet guzel ve acıklayıcı olmuş belkı burdan cvp veremezsınız ama yınede sormak ıstediğim birşey var . üç senedir agırlık çalışıyorumm cok güzel bir vucudum vardı ara vereli 4 ay oluyor proteın tozu ve karbonhdrt tzu aldım cunku cok etkılı bır performans goruyorum kendımde sormak sıtedıqım şı proteın tozunu kullanabılıyorumda 🙂 bu karbonhıdratı yenı aldımm ıcınden ne bı kap cıktı ne bı kasık gunluk 40 ml su ıle tuketın yazıo kullanımında sadece bu var 40 gram 400 ml su ıle alınız dıyor bu kırk gramı nasıl ayarlıcam ben urunu yenı sıparıs ettım ıcınden hıc bısey cıkmadı yardımcı olun lutfen bu kırk gram dedıqı kaç çay kaşığı olupduru acaba 🙂 🙂
Sercan selam,
Genelde ürünlerin kutularından çıkan ölçeklerin o üründen kaç gram alabildiği bellidir ama çoğu üretici her nedense ölçeklerine çizelge koymaz (yani ölçeklerinin ne kadar “ölçek” olduğu tartışılır).
Pek çok farklı modeli olmakla birlikte 5-10 liraya bile satılan mutfak tartıları var, bunlardan birini almak bu sıkıntıdan kurtaracaktır seni.
Protein tozlarının özkütlesi aşağı yukarı aynı olmakla birlikte markadan markaya küçük farklar gösterebileceği için buradan sana net bir cevap vermem mümkün değil.
Merhaba, Multipower hyper mass protein tozu siparişi verdim, aldığım sitede hazırlama:
4 yemek kaşığı (85 gr) tozu 300 ml yarım yağlı ( %1,5 yağ) süt ile karıştırınız.
olarak yazıyor ve günlük 1-2 karışım diyor. 75 ila 90 gram arası toz kullanımının dehşet verici olduğunu söylemişsiniz. Acaba uygun kullanım miktarının nasıl olduğunu ve dinlenme günlerinde kullanıp kullanmamak gerektiğini söylermisiniz? teşekkürler
Kenan selam,
Almış olduğun ürün saf protein tozu değildir ve bu sebeple yüksek dozajda kullanılır. İçlerinde marka ve ürünün modeline göre belirli miktar ve mahiyette protein tozu katkısı olur. Kilo aldırıcı (gainer) denilen ürünlerin sporcular için günlük ortalama kullanım değeri 150 ila 300 gramdır. Amatörlerde veya hobi / sağlık amaçlı spor yapanlarda bu miktar 50 grama kadar düşebilir.
Kilo aldırıcılar (gainer’lar) dinlenme günlerinde de kullanılabilir.
kolay gelsin
weider premium whey protein aldım . ortalama 80 gr aldiyorlar kutusunda. spor hocam 3 ölçek koy diyor buda yaklasık 100gr denk geliyor. ama siz 30gr geçmeyin diyorsunuz. ne yapmalıyım bu markayı nasıl kullanmalıyım
Erkan selam,
İlgili ürünün kutusunun neresinde 80 gram edniyor bilmiyorum ama bir porsiyonun hazırlanışı şu şekilde yazıyor:
Hazırlanışı:
30 gr ( 2 dolu yemek kaşığı veya kutu içindeki kendi kaşığı ile bir kaşık) ürünü 300 ml az yağlı (%1,5 yağ) süt ile mikser yada shaker kullanarak karıştırınız.
Kullanımı:
Şampiyonlar – tüm antreman günlerinde 3 farklı kullanım zamanı söz konusudur: Sabah kalktıktan sonra, antrenmandan 1 saat önce, antrenmandan hemen sonra olmak üzere,
< 80 kg : 2 porsiyon > 80 kg : 3 porsiyon
> 100 kg : 3 porsiyon
Orta Seviyeli Sporcular – tüm antreman günlerinde 2 farklı kullanım zamanı söz konusudur: antrenmandan bir saat önce ve antrenmandan hemen sonra olmak üzere,
< 80 kg : 1 porsiyon > 80 kg : 2 porsiyon
> 100 kg : 2 porsiyon
Buradaki 80 kilogram, kullanıcının vücut ağırlığı. 80 kilo ve aşağısı için 1 porsiyon, 80 kilodan yukarısı içinse 2 porsiyon önermişler ki bence o da fazla, 1,5 da yeter.
Spor hocan bir shaker’a 3 ölçek koy diyorsa ayıp etmiş, kendisine selamımızı söyle ve steroid kullanmayan sıradan birinin 100 gram whey’i bir öğünde nasıl kullanacağını biliyorsa bize de anlatmasını söyle.
Ortalama değer 30 gramdır, sen istediğine inan diyebilirim, başka bir şey diyemem.
teşekkürler yardımınız için
kolay gelsin benim bi sorum var. Weider Amino 2200 almak istiyorum. yanlız weiderin proteini vede ultimate 12000bcaa war bende. aminoyu aldıktan sonra nasıl kullanmam lazım bu 3lüyü .
boyum 171 71kg var. bana bi tavsiye verebilirmisiniz
Selam mehmet,
İlk önce sadece proteini kullanmanı öneririm. Sonrasında bir hafta ara vererek BCAA’ya geçmeni ve o da bitince yine bir hafta arayla aminoasit haplarına. İstersen bunların hepsini bir arada kullanabilirsin ama ihtiyacın var mı? Esas soru bu. Fazladan aminoasit almanın bir faydası yok, yeterli almak önemli.
hocam hepsini bi hafta arayla değişip değişip kullanıyım. bi hafta bcaa bi hafta amino asit olarak mesela.
bide hocam amino 2200 asiti nasıl kullanmam lazım aldıktan snra. 3 spordan öncemi 3 spordan sonramı
merhaba benim sorum dinlenme günleride protein.aminoasit ve bcaa kullanılmalı mı? kullanılması gerekirse ölçüsü nedir kaç tablettir.
ben 29 yaşındayım 178boy 92kilo ölçülerindeyim haftada 5 gün antreman yapıyorum ama gelişmem çok yavaş neden olabilr
Gelişim yavaş derken neye dayanarak bunu söylüyorsunuz? Onun dışında zaten herkesin durumu özeldir.
Şimdi supplement kullanımı tartışmalı bir konu, dönemsel olarka kullanıyorsanız dinlenme günleri de kullanmalısınız. Yani diyelim kendinize dediniz ki bu ay supplement kullanacak sonraki ay ise kullanmayacağım, bu durumda dinlenme günleri de kullanabilirsiniz, ki zaten yapım dinlenme günleri de devam ettiğinden kullanılması doğrudur.
mrb ben bulk diye proteın tozu aldı günde 3 defa 2 ölçek kullanın yazıyor ben kilo almak için almıstım 1 haftadır denıyorum fazla etkısını görmedım ve zaten günde 3 ölcek 10 günde biticek gibi proteın anlamadım ne kadar bir süre kullanmam gerek kilo almak için hergün içmem mı lazım ve daha önce kullanan varsa etkısı varmı gercekten kilo alamıyorum hiç yağ yok iştehım da yok ama proteın siçmeyı sevıyorum yemek yemeyı sevmiyorum tsk ederım
Rüya selam,
Sigarayı bırak. Aldığın toz sadece protein değildir, onu 3 defa 2 ölçek yazmazlar, o karbonhidratlı tozdur ve onlar normal yediklerine ek olarak kullanılmalıdır. Normal yiyip de sadece o tozdan içersen kilo falan alamazsın.
Kilo almakla ilgili şu yazımı okumanı öneririm: https://zindeturkiye.com/2009/12/kilo-almak-ve-kilo-almak-icin-onerilerim.html
kilo aldırıcılar için bilgi verebilrmisiniz (önerirmisiniz), bide önerebileceğiniz bir ürün varmı yardımcı olursanız çok sevinirim..
Kilo almakla ilgili yazım: https://zindeturkiye.com/2009/12/kilo-almak-ve-kilo-almak-icin-onerilerim.html#comment-5929
merhaba 15 yaşındayım yaklaşık 1 yıldır bu spor ile uğraşıyorum weider power whey 3kg almayı düşünüyorum bu bana çokmu olur ve hergün ne kadar kullanmalıyım antrenman yapmadıgım günler kullanmalımıyım şimdiden teşekkürler
iyi günler ben pro teyin tozu 500 ml süt le için diyor shecr 300 ml fbi sorun olurmu ?
Eyüp Doğru anladıysam sorun şu: Protein tozunu 500 ml süt ile içmeni söylediler ama shaker’ın 300 ml, bu bir sorun mu?
Hayır, değil. 200 ml süt eksik içmiş olursun, 300 ml süt ile tat sorunu yoksa içebilirsin. Ancak söylemeliyim ki shaker’ın küçük.
hocam ben yağsız karbonhidratsız protein tozu istiyorum önerebileceğiniz bir ürün var mı acaba
Selam Şahin, protein tozları “whey” etiketi altında satılır ve içlerinde karbonhidrat ve yağ bulunmaz veya dikkate alınmayacak kadar düşük miktarlarda olur. Karbonhidrat ve whey’i bir arada içeren ürünler genelde “gainer” diye satılır.
slm ben yeni yeni wehey protein tozu kullanıyorum etkisini nekadar zamanda gösterir bu ürün?bana yazarmısınız şididen sagolun,
Doğru antrenman düzeniyle zaten kullanılmasıyla birlikte etkisini gösterir. Gözle görülür etki ise kas gelişimiyle alakalı bir konu, hipertrofi yazımı okuyun.
Merhaba ben whey protein tozu kullanıyorum artık içerken çok zorlanıyorum mide mi çok bulandırıyor. suyla içmem yardımcı olur mu ?
Hangi marka ve ürünü kullanıyorsunuz?
Merhaba..
DYMATIZE Super Mass Gainer 12 lbs (5.44 kg) Çikolata kullanıyorum
Gittiğim spor salonundaki Hocam bunu
öğleden önce ara öğün : saat :10.00
öğleden sonra ara öğün : saat 16:00
ve Akşam spordan 20 dk önce :saat 19:45 de olmak üzere almamı söyledi
700 ml shaker var
Dymatize’nin içerisinden çıkan ölçek ile Agzına kadar doldurup Shakeri 650 ml su ile kullanıyorum ve 2 öğün de bitiriyorum Doğru mudur ?
Merhaba Yasin,
700 ml shaker’a 650 ml su koyunca üzerine ne kadar ürün ekleyebildiğini merak ettim doğrusu. Onun dışında, ben spordan hemen önce sayılabilecek bir zamanda neden alman gerektiğini anlamadım, ürünü incelemedim ve bir şey demiyorum. Onun dışında destek ürünü olarak ara öğünlerde kullanmak uygundur.
Tahmini olarak 250 ml kadar gainer geliyor 1 ölçeği . üzerine Su ilave ediyorum çalkalıyorum yer açılıyor üzerine su ilave ediyorum. yani gainer ve su ile toplamında 650 ml ile kullanıyorum. Spordan hemen önce kullanmamın nededi Spor esnasında Kasların yeniden yapılanması içinmiş.
Merhabalar. 12 yıldır spor yapıyorum 50 kilo 1.65 boyundayım ve gold standard whey aldım. Sorum şu 750 ml lik shake içine ne kadarlık protein tozu atmalıyım kiloma uygun olarak. Spordan önce ve sonra seklinde içmeyi düşünüyorum bu arada..Uzun zaman olmuş bu yayını acalı umarım cevabını kısa sürede alırım sorumun.
Mesai saatlerinde canlı destek birimimizden destek alabilirsiniz.
Merhaba öncelikle yazınızı gerçekten çok beğendim çok yararlı ve açıklayıcı oldugunu düşünüyorum. Bi sorum olucaktı yeni bir protein tozu aldım whey optimum gold ancak su ilemi yoksa süt ilemi içmeliyim bilmiyorum açıkçası daha önce su ile içerken zorlanmıştım ve süt ile kullanmaya devam ettim ama hangisi daha faydalı olur yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Eğer alışık değilseniz süt ile kullanmanız düşük bir ihtimal de olsa geçici sindirim sorunlarına sebep olabilir. Çünkü hem soğuk sütün kendisi hem de alışık olmadığınız toz formdaki proteinlere hızlı uyum sağlamayabilirsiniz. Bu açıdan içimi zor bile olsa su ile içmek bir tık daha güvenlidir. Sütle de içebilirsiniz, konuyla ilgili protein tozu kullanma rehberi yazıma bakın.
Hocam Almanyadan yaziyorum, burdada personal trainerlik yapiyorum.. yazilarinizi yeni buldum ve takip ediyorum , cok onemli noktalara deginiyosunuz, ozellikle, yag yakimi ile olan bilgileri cok begendim..
Kafami karistiran bir soru varda?
weider in whey premieum kullaniyorum. icinde 100 ml lik bir olcek var kullanimi bildiginiz gibi 1 porsiyonda 30 gram ideal.. fakat 30 gram protein elde etmek icin kac ml doldurmaliyim, yani bunun kutle olarak hesabi degisiyor sanirim ..
saygilar
Evren
Selam Evren Bey,
Whey protein tozunun özkütlesi ortalama 400-500gr/litredir. Bu da demek oluyor ki elinizdeki 100 ml’lik ölçekle yaklaşık 40-50, hadi siz ona 45 deyin, gramlık ürün kullanmış olursunuz. O zaman göz kararı olarak ölçeğin 3/4’ünü doldurursanız istediğiniz miktarda ürünü kullanmış olursunuz.
weiderin kendı sıtesı65-70 ml kadar koymanız lazım dedı 30 gr için
Hardline 3matrix kullanıyorum 1porsyon 2olcek yaziyor ama ölçek 60 cc ilk cok deilmi hocam
Kaç klasik atmam gerekiyor veya ölçekte kacc cc te kadar atmaliyim