İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Protein Tozları Nereye Gidiyor?

2025 yılı yeniden yayınlama notu: Aşağıdaki okuyacağınız yazı, sitemizin 10 yıllık aradan sonra yeniden açılması sonucu yayınlanmıştır. İlk yayın tarihi 2013’dür. Bu yazı, yazıldığı dönemdeki güncel olay, kişi, kurum, fiyat, ürün veya o döneme has bilgilere atıflar içeriyor olabilir. Bu unsurlarda değişiklikler olmuş olabilir. Yahut bahsedilen ürün, uygulama, hizmetlerle alakalı olarak yenilikler, çeşitlilikler, alternatifler de çıkmış olabilir. Aynı üründe farklı içerikleri olan ürünler çıkmış olabilir yahut ilgili ürün veya hizmetleri denetleyen kurum veya kuruluşlar değişmiş olabilir. Yazıda bahsedilen şirket, kurum ve benzeri her türlü tüzel kişilik el değiştirmiş olabilir yahut yetkilileri değişmiş olabilir; benzer şekilde bahsi geçen şahıslar iştigallerini değiştirmiş olabilir. Benzer şekilde zikredilen adres ve konumlar da artık geçerli ve doğru olmayabilir… Yazıyı okurken aradaki zaman farkını göz önünde bulundurarak her türlü bilgi, iddia ve tespitte aradan geçen 15 yılda değişiklik olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurun ve gereken yerlerde bilgilerin geçerliğini kontrol ediniz.

Bol şekerli protein tozları çoğaldı.

Bol Şekerli “Protein” Tozları ve Karbonhidrat Oranları

Yazan: İlşad Özkan

cyto-sport-monster-milk-protein-tozu
muscle-maxx-whey-protein-tozu

Protein tozları eskisi gibi değil, artık eskiye nazaran çok daha fazla karbonhidrat içeriyorlar. Birçok kullanıcının ise bundan haberi yok. Kendi adıma, bu bol karbonhidratlı tozlardan da kullandım ve memnun kaldım, özellikle içimleri çok kolay ve hatta içtikçe içesiniz geliyor. Ancak yazıyı yazmama sebep olan şey, bu tozlar satılırken ve birbirleriyle kıyaslanırken bu gerçeğin göz ardı edilmesinin sağlanması. Bu yazımda belli başlı protein tozlarının karbonhidrat oranlarını bulacaksınız.

Yeniler bilmez, eskiden whey protein tozlarının içinde genelde aroma olmaz ya da çok az olurdu. Sporcuların ihtiyaç duyduğu fazladan proteini doğal besinlerle alıp kilo almalarının önüne geçmek için protein tozu satan firmalar, örneğin whey proteinine hiçbir katkı maddesi koymazlar, bir anlamda sporcuların paralarının tam karşılığını almalarını sağlamaya özen gösterirlerdi. Bu özenli firmaların önemli bir kısmı çoktan kapandı, ayakta kalamadılar. Yeniler bunları bilmiyor, benim gibi sporcu insanların bulunduğu çevrede yetişenler ise bunları net olarak hatırlıyor, çok yaşlı olmasalar da. Bugün hâlâ prestijli firmalar sporcular için ürettikleri protein tozlarına aroma koymamakta veya aroma oranını çok düşük tutmaktadır.

gaspari-myofusion-probiotic-protein-tozu
multipower-all-in-one-xplode-protein-tozu

Zaman ilerledikçe vücut geliştirme ve fitness ürünleri pazarı olağanüstü büyüme elde etti. Günümüzde bu rakam Amerika Birleşik Devletleri’nde 2 milyar doları geçmiş durumda. Bu değer, Türkiye’deki sporcu besinleri pazarının tam 40 katıdır. Bu sebeple Amerika’daki bu dev pazarın yarattığı rekabet ortamı çok acımasız, bu da firmaları ürünler üzerinde çok çeşitli ekleme-çıkarmalar yapmaya, sıra dışı tanıtım kampanyaları hazırlamaya itti.

Ancak bu süreçte protein tozları ilginç bir şekilde değiştirildi: Artık protein tozları çok ciddi oranda şeker içermeye başladı. Yeni müşterileri tatlarıyla kendilerine bağlamak isteyen satıcılar, bu stratejilerinde başarıya ulaştı. Yazımın sonunda belli başlı markaların protein tozlarındaki karbonhidrat oranlarını yazacağım. Çok şaşıracağınıza eminim.

weider-premium-whey-protein-tozu
dymatize-elite-whey-protein-isolate-tozu

Türkiye’de en çok satan markaların tamamı Amerika Birleşik Devletleri’nden ithal edilmektedir. Bu sebeple bu yazıyı okumanızda büyük fayda var. Gerçi, örneğin Amerika’da 20’den fazla aroma çeşidi olan bir protein tozu ülkemize yalnızca 3 aromasını gönderiyor. Yani sonradan işin içine dahil ettikleri aromalar çok kıymetliymiş gibi, bir de kendilerine saklıyorlar. İşin aslı, Türkiye’de Pazar henüz onların iştahını kabartacak kadar büyümediği için ülkemize gönderdikleri sayılı aromaların yeterli olduğunu biliyorlar. Ne de olsa bu aromaları da fazlasıyla satıyorlar, fazlasına ne gerek var ki?

nutrabolics-isobolic-isolate-protein-tozu
universal-whey-pro-protein-tozu

Bunları satan yerli iş ortakları, distribütörler ve satıcılar ise şimdilik gayet mutlu. Ben konuyla ilgili her konuşmamda bu sektörü yurdumuzda geliştirmezsek uzun vadede hepimizin kaybedeceğini söylesem de bu sözlerimdeki öngörüye çoğu burun kıvırıyor. Şu an ortalık onlara toz pembe geliyor. Ancak buradaki satıcıların gecelerini gündüzlerine katarak büyüttükleri sporcu ürünleri pazarı büyüdükçe yurtdışındaki firma merkezlerinin dikkatini çekecektir ve bu sefer kendileri ülkemize gelecektir. Kendilerinin gelmesi demek yerli işbirlikçilerinin artık bu ürünlerin satışından aslan payını alamaması demektir. Onlar ancak bu firmalara çalışan olabilirler bu noktadan sonra. Yıllarca para, emek ve zaman harcayarak yatırım yaptıkları markalar ise gerçek sahiplerinin gelmesiyle tanıtıma bile gerek duymadan halkımıza satılacaktır. Bu gerçeği göremeyecek kadar dar ve kısa görüşlü olanlar, bizim niçin sektörü yerlileştirmek istediğimizi de anlayamayacaklardır. Sözüm zaten onlara değil, sözüm tüketicilere, sözüm bu gerçeklerle de ilgili değil, sözüm sizin ne kadar şekerli protein tozlarını kapış kapış tükettiğinizi söylemek. Bazı markaların aynı zamanda şeker oranı düşük protein tozları da var ama bunların fiyatı çok daha pahalı.

Peşinen söylemeliyim ki, marketimize bu ürünleri koymak bizim için etik kaygı yaratmaz. Zira, bu ürünleri üretmek de satmak da kullanmak da suç ya da ayıp değildir. Bizim tek istediğimiz, kullanıcıların yeterince bilgilendirilmesi ve ancak bundan sonra seçim yapmasıdır. Firmalar bu bilgilendirmeyi yeterince yapmadığı için, biz de bu ürünleri satalım ya da satmayalım birinci görevimiz olan bilgilendirmeyi yapacağız. İşte bu yazım bilgilenmek isteyenler için.

hardline-whey-3-matrix-protein-tozu
ultimate-prostar-100-whey-protein-tozu

Elbette sporda gelişim için karbonhidratın olması hatta proteinle birlikte alınmasının gerekliliği söz konusudur ancak protein ve karbonhidrat maliyet fiyatları açısından aralarında uçurum olan gıda maddeleridir. Dikkat çekmek istediğimiz nokta budur. Yani siz sıfır karbonhidratlı protein tozu alıp karbonhidratınızı başka bir kaynaktan hatta sofra şekerinden bile karşılayabilirsiniz.

Belli Başlı Protein Tozlarının Yüzdesel Karbonhidrat Oranları

NOT: Buradaki değerler 01 Kasım 2013 tarihinde satışta bulunan ürünlerin etiketlerinden elde edilmiştir. Biz bir değişiklik olacağını düşünmüyoruz ama sonradan bu oranlarda değişme olursa yanıltıcı bilgi verdiğimizi düşünmeyin diye söylüyorum. Bizi yeni tanıyan okurlarımız güvenilirlik konusunda belki şüpheye düşer diye bu açıklamayı yaptım. Burada bilinen 22 ürünü ele alarak karbonhidrat oranlarını yazdım, fikir vermek için fazlasıyla yeterli. Dediğim gibi, bazı markaların düşük karbonhidratlı ürünleri var ancak fiyat olarak diğerlerine nazaran “uçuk” olduklarından bu listeye almadım. Yine de isterseniz alabilirim, sadece hangi marka-ürünü istediğinizi bana bildirin yeter. Sizden gelen talepleri “(ekleme)” notuyla listeme ekleyeceğim.

gnc-whey-protein
QNT-Metapure-Whey-Protein-Chocolate-protein-tozu

All Stars Whey Plex (çikolatalı) (2.3 kg), Karbonhidrat Oranı: %6,3
BSN Sytnha-6 2270 gr, Karbonhidrat Oranı: %31,8
Cyto Sport Monster Milk 1872 gr, Karbonhidrat Oranı: %16,6
Cyto Sport Monster Protein 907 gr, Karbonhidrat Oranı: %26,4
Dymatize Elite Whey Protein 2260 gr, Karbonhidrat Oranı: %6,4
Gaspari Myofusion Probiotic 2300 gr, Karbonhidrat Oranı: %23
Genrise Whey Protein Instant 2,1 kg, Karbonhidrat Oranı: %0 (sıfır)
Genrise Whey Protein 700 gr, Karbonhidrat Oranı: %0 (sıfır)
GNC Pro Performance, Karbonhidrat Oranı: %10,3
MHP Isofast, Karbonhidrat Oranı: %13
Multipower All-in-one Xplode 2250 gr, Karbonhidrat Oranı: %30
Muscle Maxx Whey Protein, Karbonhidrat Oranı: %20
Musclepharm Combat Protein Tozu 4 Lbs, Karbonhidrat Oranı: %14,3
Muscletech Premium Whey Protein Plus 2270 gr, Karbonhidrat Oranı: %27,2
Nutrabolics Isobolic Isolate Protein 2270 gr, Karbonhidrat Oranı: %9,6
Optimum Nutrition Gold Standard Whey 5 Lbs (2273gr), Karbonhidrat Oranı: %10
QNT Metapure Whey Protein Chocolate, Karbonhidrat Oranı: %4,9
Ultimate Prostar %100 Whey 2390 gr, Karbonhidrat Oranı: %6,6
Universal Whey Pro 2300 gr, Karbonhidrat Oranı: %13,3
Weider Premium Whey Protein 2300 gr. Çikolota, Karbonhidrat Oranı: %16,9
Whey Phase Whey Protein 2.27 kg., Karbonhidrat Oranı: %22,8
Weider Power Whey Protein 3178 gr, Karbonhidrat Oranı: %24,1

bsn-syntha-6-2270-gr-protein-tozu
genrise-whey-protein-instant

En Düşük Karbonhidratlı İlk 3

Genrise Whey Protein Instant 2,1 kg, Karbonhidrat Oranı: %0 (sıfır)
Genrise Whey Protein 700 gr, Karbonhidrat Oranı: %0 (sıfır)
QNT Metapure Whey Protein Chocolate, Karbonhidrat Oranı: %4,9

En Yüksek Karbonhidratlı İlk 3

optimum-whey-gold-standard-cikolata-protein-tozu
Whey-Phase-Whey-Protein-tozu

BSN Sytnha-6 2270 gr, Karbonhidrat Oranı: %31,8
Multipower All-in-one Xplode 2250 gr, Karbonhidrat Oranı: %30
Muscletech Premium Whey Protein Plus 2270 gr, Karbonhidrat Oranı: %27,2

Not: Hata yapmamaya dikkat etmeme rağmen insanlık hâli hesap hatası yaptımsa, ne de olsa satıcıların takip ettiği bir siteyiz, temsilciler benimle iletişime geçerek hatalı oranlar varsa anında düzelttirebilir. Yanlışlık da bende değil, kendi kullandıkları etiketlerdedir zaten.

muscletech-Premium-Whey-Protein-Plus-tozu
Combat-Protein-Tozu
cyto-sport-monster-protein-tozu

Fotoğraf: bryan

Bu yazı kanunen tescillenmiştir.

36 Yorum

  1. YKlnc YKlnc 1 Kasım 2013

    benim gibi yeni başlamış biri için harika bir bilgilendirme yazısı olmuş
    teşekkür ederim.

  2. zGn zGn 1 Kasım 2013

    Genrise Whey Protein tozunda 30gramda 21,54gram protein var. Eksik kalan 8,46gram ne peki?

  3. ilkay ilkay 1 Kasım 2013

    Selamlar, ozellikle bir cok klasik anlamda deneyimli hocalardan buna benzer uyarilar duymustum, ( salonunda protein tozu satanlar bu gruba dahil degil elbette) sizinde diyet ve yapay sekerlerle ilgili sitenizde bir yazidan okudugum kadariyla şöyle bir mantikta gwlistirmistim, bu tatlandiricilarda vucutta insulin salinimini tetikliyorsa dogal olarak bu gidalar tatli oldukca biyo yararlinimi dusuyor…zaten ulkemize ilk yasal yollardan gelen gnc urunleri( bilen bilir) tat icermeyen una benzer tozlardi , tabiki yukaridaki nisasta dolu jan janli  tozlarla yarisamayinca piyasa urunlerini yurda sokmak icin gerekli izinleri hifzisihadan olmadi tarim bakanligindan( ki bu da dikkat cekici bir noktadir ) gerekli izinleri almislardir….uzunlafin kisasi zaten bu cok asikar bir durumdu adamlar yurt disindan ucuza protein tozu satacak neredeyse ustelik ithalat ucreti odeyecek soruncada burada paketliyoruz diyorlar ama artik emin oldum tesekkurler bodytr

  4. Rhsn Rhsn 1 Kasım 2013

    Merhaba,

    Tam da ihtiyacım olan bir zamanda bu konuda yazı yazmışsınız, çok teşekkür ederim. Ben uzun zamandır unlu mamuller, basit şekerleri hayatımdan çıkardım. Ancak maalesef protein beslenmemde yeteri kadar yer almıyor. Tavuklar antibiyotik dolu ve gdo lu mısırlarla beslendikleri için hiç tüketmiyorum. Balık ve kırmızı eti ise çok sevmediğimden haftada bir kaç kere az tüketiyorum. Sabahları 1-2 köy yumurtası yiyorum bir de kefir içiyorum. Ama sanırım almam gereken protein yine aşağılarda kalıyor. Bir de şimdi düzenli egzersiz yapmak için bir salona kayıt yaptırdım. Doğal olarak egzersiz sonrası kas onarımı için ekstra proteine ihtiyacım  olacağını düşünüyorum. Sizce protein tozu kullanmalı mıyım? Ben genelde Omega3 ve diğer desteklerde Solgar markasını kullanıyorum. Yukarıdaki protein tozları içinde göremedim ama bu marka protein tozunu tavsiye eder misiniz?

    Çok teşekkür ederim.

    • kadir kadir 1 Kasım 2013

      merhabalar almanız gereken protein miktarı normal bir insan için 1gram günlük , spor yapanlar içinse 1.5 gr agır çalışıyorsanız 2grama kadar çıkabiliyor 80kg bir insanın ortalama 160gr civarı protein tüketmesi gerekiyor ki kas gelişimi olabilsin 120üstüde fena sayılmaz kanımca fakat 50-60 gram protein tüketipte gelişmek olanaksız görünüyor 1 yumurtada 2 gram protein bulunmakta sizin için çok faydalı olacagına inanıyorum yumurtadan çekinmeyin 10tanede olsa yiyin haşlayıp yiyemiyorsanız katın üstüne karabiber pul biber. gayet güzel yenebiliyor onuda yapamıyorsanız krep yapın un ve yumurtayı karıştırarak kek içi kıvamında tavaya döküp baya bir krep çıkarabilirsiniz hündi eti ve soya da mükemmel iki protein kaynagıdır yanısıra yeşil mercimek kırmızıda öyle.. karbonhidrat içinse sabahları yulaf ezmesi ve lapa pirinç tir güç verir her ikiside daha iyi antremanlar çıkarmanızı saglar..

    • Selam,
      Solgar iyi bir marka ama ithal olduğu için ben ülkemizdeki fiyatlarını yüksek buluyorum, bir de iyi pazarlanıyor tabii, marka değeri de çok yüksek. Bence yerli alternatiflere de göz atmanızda fayda var.

      Solgar’ın protein tozu, bildiğim kadarıyla, yok. Onun için isteseniz de Solgar marka protein tozu kullanamazsınız 🙂

      • rhsn rhsn 3 Kasım 2013

        Merhaba,
        Cevaplar için çok teşekkür ederim. Solgar’ın whey proteini mevcut. Sitesinde ürünler bölümü altında özel takviyeler kısmında yer alıyor.

        • Evet gördüm Rahşan Hanım, sizden öğrenmiş oldum. Fiyatını da gördüm, kilosu 222 TL :)) Bunlar gerçekçi fiyatlar değil, tamamen doğal beslenen ineklerin sütünden elde edilen whey’ler bile bu kadar pahalı değil. Örneğin bu listedeki Genrise Whey’in kilosu 55 lira.

  5. Kemal Siren Kemal Siren 1 Kasım 2013

    Genrise sitesinde içerik bilgisi bulamadım. Hammaddeleri nereden aldıkları da yazılı değil. Biraz daha bilgi verip müşterinin içini rahatlatmalılar. Malum, günümüzde her konuda hile yapılıyor..

    %0 karbonhidrat iddiası biraz inandırıcılıktan uzak. İzole proteinlerde %1-2 karb kalması normal. Yoksa burada sonradan içine katılmış karbonhidrattan mı bahsediyoruz?

    • Genrise hammadde konusunda her zaman şeffaf bir firma olduğu için sempatimizi kazandı. Avrupa ülkelerinde geliyor diye biliyorum; Almanya, Hollanda, vs.

      Genrise analiz raporları %0 gösteriyorsa, bundan kuşku duymaya gerek yok. İnandırıcılıktan uzak değil, inanması güç ama gerçek. Analizlerden “önceden katılmış, sonradan katılmış” gibi ifadeler yer almaz, var mı yok mu, varsa ne kadar var diye bakılıyor Kemal abi. Genrise’ı neden tanıtmak istediğimizi bir kere daha anladığını düşünüyorum. Sektörün gelişmesini istiyoruz, kendi ülkemizde, kendi ayaklarımız üzerinde.

  6. kadir kadir 1 Kasım 2013

    valla ne yapsam bilemedim işin gerçegi dünyanın en iyi markası olarak gösterilen BSN suplementleri meger en fazla karbonhidrat içeren ürünmüş multipower ve mhp (emhipi diye okunuyor ) onlarda ilk 5 te yer alırlar weiderden sonra küfüretmemek için kendimi zor tutuyorum bu ilaçlar sanıldıgı gibi 50-100tlde degil min 150 tl dolaylarındadır..

  7. selin selin 2 Kasım 2013

    genrise reklamını yapıcaksınız diye piyasada o kadar çok düşük karbonhidrat ve şeker- yağ içermeyen ürünleri es geçiyorsunuz. dymatize iso-100, 4D iso matrix , allstars iso-tech. weider CFM overload, inkspor whey xtreme.. dahada sayabilirim emin olun. ihtiyaca göre değişir ayrıca. kimi daha fazla karbonhidratlı whey kullanmak ister. kimi karbonhidratsız. 

    • Selin Hanım merhaba,
      Aynı yorumunuz, cevaplarım ve yeni karşılıklarınız Facebook’ta bir grupta konuşuldu sizinle benim aramda, biliyorsunuz. Oradan aktarma yapacağım:
      “Yorumunuzu anlayisla karsiliyorum katilmasam da. Bir de bahsettigini urunlerin fiyati cok yuksek diye hatirliyorum. Saydiginiz urunlerden kg fiyati olarak listeme uygun olan varsa alirim. Yahut da fiyat kriterimi kaldirip hepsini almam gerekir, onu bir dusuneyim. Kg fiyati olarak listemdeki skalaya uyan atladigim bir urun varsa eklemekten memnuniyet duyarim.” dedim.

      SİZ: ” skalanız porsiyon başı ne kadar protein içeriyor acaba ? bildigim kadarıyla ayrıca karşılaştırdıgınız urunlerın bazısı komplex protein bazısı whey. komplex ürünlerde tabiiki daha fazla protein olacak %100 whey ile karşılaştırmanız saçma”
      BEN: “Yorumunuz hatali bilgiler iceriyor. Urunlerin porsiyonu urune gore degisir, ureticisi belirler. Yuzdelik deger onemlidir. Ve ayrica % 100 whey ibaresini barindirip seker iceren diger urunlere ne diyorsunuz peki?”
      SİZ: “ben içeren ürünlerde var tabiiki ama içermeyenlerde var. onları es geçtiginizi söylemeye çalışıyorum.”
      BEN: “Dedigim gibi, benim gorsugum icermeyen urunler kg fiyati olarak listeye aldiklarimin ortalamasinin oldukca ustunde kaliyordu. Listeyi dediginiz gibi uzatirsam bir de kilogram fiyati degerlerini yazmam gerekecek. Vaktim olursa yapabilirim ama listedeki bir urunun kg fiyati olarak 3 kati olan urunler olacak.”

  8. Eray Eray 1 Aralık 2013

    ilşad abi seviyoruz seni, Çok aydınlatıcı bir yazı olmuş yine. Birde şu fabrikasyon tavuk meselesini ele alırmısın ?

  9. ahmet ahmet 1 Ocak 2014

    bende vucud yapmaya yeni başladım bana önerebileceginiz bi ürün varmı aceba.

    lazım olursa; kilo:60 boy:1.72 zayıf oldugumdan dolayı hangi ürünü tercih etmeliym o ürününün içerikleri şekeri protein miktarı nasıl olmalı.

    • Supplement kullanmak istiyorsanız marketimizin telefonlarını arayarak uzman desteği alabilirsiniz. Şu an sitemizde sizi yönlendirebileceğimiz bir yazı yok.

  10. altug altug 8 Ocak 2014

    Merhaba,
    Bu karbonhidrat olayı kafamı çok kurcalamaya başladı. 4 aydır düzenli bir şekilde askeri disiplinde spor ve diyet yapıyorum. Fakat protein içeren besinler maddi olarak sarstığı için bir protein tozu almaya karar verdim birde baktım yüzlerce seçenek her kafadan ayrı ses çıkıyor ne alacağım bilemedim belki siz yardımcı olabilirsiniz…
    Öncelikle diyetimden bahsedeyim. sabah nesfit+lakozsuz light süt,öğlen elma, idmana gitmeden bir büyük muz,idman sonrası süt,yumurta tavuk göğsü proteinli ne bulursam yiyorum. Bunların dışında öğün aralarında veya bazen öğünlerin içinde fındık,fıstık,ceviz,badem tüketiyorum sağlıklı yağlardan mahrum kalmamak için, bol bol yeşilçay,kahve ve çay tüketiyorum. Şimdi asıl mevzuya geleyim idmana gidene kadar her şey güzel fakat o idman sonrası benim güzel bir besin desteğı yapmam lazım kendime kafamda bsn sytha6 vardı içinde 6 çeşit protein bulunması ve içerdiği karbonhidratıda göze alarak benim bir öğünümü kapatabilecek nitelikte bir ürün olduğunu düşünüyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz benim durumuma nasıl bir protein tavsiye edebilirsiniz?

    • Ben yıllardan bu yana herhangi bir ürün ismi söylemedim, bundan sonra da söylemem. Ürünleri ele alabilirim, olumlu ve olumsuz yanlarını, yönlerini anlatabilirim, onları analiz ederim ama çok geçerli ve satın alanların menfaatine bir sebep mevzubahis olmadıkça şunu ya da bunu alın demem.

      Size tek diyebileceğim, ne alırsanız alın orijinal ürün olsun ve hedeflerinize uygun olsun. Marketimizdeki müşteri ilişkileri numaralarını arayabilir, destek alabilirsiniz.

  11. Ali Ali 16 Ocak 2014

    Merhaba,
    -Wheylerde karbonhidrat oranları dışında yağ oranları da olumsuz bir etkiye sahip değil midir?
    -Optimum Nutrition Gold Standard böyle bir karbonhidrat oranına sahip olmasına rağmen neden bu kadar popüler! Bunun bilmediğimiz bir açıklaması mı var yoksa? Mesela Ultimate Prostar, O.N. nin neredeyse yarısı kadar karbonhidrat oranına sahip olmasına rağmen neden O.N. gibi tercih edilmemekte? Sadece tadından dolayı pek tercih edilmediğni duyuyorum Ultimate nin. Neden bu mudur yani?
    Yanlış anlamayın, ben hangi marka daha iyi diye sormuyorum, biliyorum herhangi bir taraf olmadığınızı. Bu makalenin konusuna dayanarak dediklerime objektif bir yorum rica ediyorum.

    • Merhaba Ali Bey,
      Her şeyden önce, ben tarafsızım, bundan emin olun. Protein tozlarında karbonhidrat olması amacınıza göre kötü de olabilir iyi de. Ben “protein tozu” adı altında satılan ve kimisi çok yüksek karbonhidrat içeren ürünler olduğuna dikkat çekerek tüketicileri yani sizleri uyarmak istedim. Tüketici eğilimleri ise bir pazarlama ve satış konusudur, ürün kaliteleriyle doğrudan ilişkilendirmeniz doğru olmaz. Birçok profesyonel sporcu şekersiz ürünler kullanır mesela, bunu nasıl açıklayacağız o zaman onlar ON’u duymadı mı? Yani sizin kim olduğunuz, amaçlarınız ve saire önemlidir. İnsanlar X marka deterjanı alıyorlarsa bu Y marka kötü olduğundan ya da X mükemmel olduğundan değildir. Allah aşkına, whey dediğimiz şey zaten hepi topu bir tane ve tek ürün değil mi zaten? 🙂 Satıştır işte, bugün o satar yarın öbürü. Çok iyi çok kötü gibi yorumlar gerçekçi değildir, besin değerleri ortadadır genelde.

      • Ali Ali 16 Ocak 2014

        Teşekkürler yorumunuz için. İyi akşamlar dilerim.

  12. emre emre 18 Ocak 2014

    Hardline whey3 matrixin resmini koymussunuz karb oranini yazmamissiniz ayrica hardline da turk markasi degil mi genrise de yeteri kadar gelisirse ( marka hkknda bilgi bulmak cok zor ankara daymis nerede nasil uretiliyor hangi sirket uretiyor vb ) genrise den vazgecmem bu sartlar saglanirsa

  13. mehmet ozan mehmet ozan 3 Mart 2014

    merhaba, ben eski sporcuyum, ancak son 12 – 13 yıldır spordan cok uzak kaldım. şimdi tekrar salona başladım ve eski formumunda üstüne çıkmak istiyorum…karın ve göğüs bölgemde yağlanma var ve çabuk sonuca ulaşmak istiyorum.tüm bu bilgilerin ışığında bana hangi takviyeleri kullanmamı önerirsiniz.
    teşekkürler..

    • Antrenmanlarınıza aman kademeli ve ölçülü başlayın, gerdirmelerinizi de ihmal etmeyin. Size önerim 2 ay kadar Spinat Extract kullanmanız ve yanında whey-casein karışık olan protein tozu almanızdır. Bu ürünler marketimizde var. Bu destekler şart değil ama kısa sürede yardımcı olabilecek ürünlerdir.

  14. Buse Buse 1 Haziran 2014

    Mrb ilşad bey. Gerçekten kafam karışmış durumda.
    Ben troid hastasıyım ve ameliyat oldum troidlerim alındı ameliyattan sonra 10 ayda 125 kilodan 85 kiloya düştüm diyet ve sıkı bir sporla ve daha da vermem gerekıyo en az 25 kg kdr daha. Hemen hemen her gün gidiyorum spora. Ama son zamanlarda kastan kaybım artmaya başladı protein yonunden iyi beslenemedim ve kilo vermem bıraz yavaşladı hızlanmak istiyorum ve Protein tozu kullanmak istiyorum. Ama ne kullanıcAm nasıl kullanıcam bilemedim ltfn yardmcı oln

    • Tiroit sorunları sıkıntı, profesyonel destek ve yönlendirmeye göre hareket etmelisiniz ama protein alımı ve spor yapmanıza engel değil hatta yapın yani. Protein tozlarının kullanımıyla ilgili yazım var, ona bakabilirsiniz.

  15. burak burak 3 Ağustos 2014

    Sanki bir yanlişlik var gibime geldi yada ben yanliş anliyorum.sadece optimuma verdiginiz ornegi inceledigim icin optimumdan bahsedecem digerlerini derin incelemedim.dedinizki optimumdaki karbonhidrat orani % 10 fakat optimumda toplam karbonhidrat orani sadece 3 gr ve bu gunluk degerin % 1 ine denk gelio ve seker oranida cok dusuk o ise toplam bir olcekte 1 gr seker bulunmakta.yani bu whey ürünü çok düşük sayilabilecek seker ve karbonhidrat oranina sahip.degerleri nasil hesapladiniz pek anlayamadim

    • burak burak 3 Ağustos 2014

      Bir olcekteki toplam karbonhidrati 3 gr olduguna gore eğer 100 gr olarak baz almissaniz bile yinede % 10 deger elde etmek imkansiz gibi

      • Burak, sorunuza yanıt beklemeden tekrar “imkansız gibi” iddiaları kelimeler kullanmanız doğru olmamış. Ama yanıt verdim. Senin hesabın bariz şekilde hatalı ve benimki açık ve çok basit bir şekilde doğru. Başarılar.

    • Sizin hesabınız hatalı. 1 ölçekte 3 gr şeker varsa, 100 grama tekabül eden 3,2 kadar ölçekte de %10 şeker vardır. Siz herhalde bir ölçeğin kaç gram olduğunu bilmiyorsunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir