Bench Press

Bench press, sporcunun bench sehpasında uzanırken bir ağırlığı yukarı doğru kaldırdığı bir üst vücut ağırlık antrenmanı egzersizidir. Egzersiz, diğer dengeleyici kasların yanı sıra pektoralis majör, anterior deltoidler ve triseps kullanır. Ağırlık tutmak için genellikle bir halter kullanılır, ancak dumbell da kullanılabilir.

Bench Press Uygulanışı

Bench Press Faydaları

Üst Vücut Gücünü Arttırır

Bunun nedeni, bench press’in vücudunuzun üst kısmındaki birkaç farklı kası kullanması ve ne kadar çok ağırlık kaldırırsanız, bu kasların o kadar fazla kullanılacağı ve böylece boyutlarının ve gücünün artacağıdır.

Kemik Sağlığını Arttırır

Bir diğer büyük fayda, kesinlikle kemiklerinizin sağlığını ve gücünü artırmaya yardımcı olacağıdır. Bunun nedeni, bench press’in bir ağırlık taşıma egzersizi olarak kabul edilmesi ve ağırlık taşıma egzersizlerinin büyük kemik geliştirme faydalarına sahip olmasıdır.

İtme Gücünü Arttırır

Bench Press, yüksek ağırlıkların altına girmenizi sağlayarak itme gücünüzü arttırmanızda büyük fayda sağlar. İtme gücünü günlük hayatımızda; kapı açma, bebek arabası itme gibi çoğu yerde kullanırız. Bu yüzden Bench Press günlük hayatımıza çok büyük faydalar sağlar.

Eklem Sağlığını Arttırır

Kesinlikle bilmeniz gereken bir sonraki bench press faydası, kıkırdağınızın sağlığını korumaya yardımcı olması gerçeğidir . Yaşlandıkça, eklemleriniz arasındaki kıkırdak bozulmaya ve yıpranmaya başlar, bu hareket eksikliğine, şiddetli ağrıya ve osteoartrit gibi şeylere neden olabilir . Bu kısmen yaşlılıktan kaynaklanıyor, ancak aynı zamanda hareket eksikliği ile de ilgisi var.

Bench Press’in Çalıştırdığı Kaslar

Bench Press’in Çalıştırdığı Kaslar Şunlardır;

  • Üst pectoralis majör
  • Alt pectoralis majör
  • Triceps brachii
  • Ön Deltoid
Bench Press’in Çalıştırdığı Kaslar

Bench Press Nasıl Yapılır?

Uygun formda Bench Press nasıl yapılır:

  1. Barın altında gözlerinle bankta uzan
  2. Barı orta kavrama genişliğinde tutun (çubuğun etrafında başparmaklar!)
  3. Kollarınızı düzelterek barı açın
  4. Çıtayı göğsünüzün ortasına indirin
  5. Kollarınız düz olana kadar barı tekrar yukarı doğru bastırın
Bench Press Uygulanışı

Referanslar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir