Şınav ( Push-Up )

Wikipedia’ya göre, bir şınav;

“Yüzüstü pozisyonda, yatay ve yüzüstü yatarak, kolları kullanarak vücudu kaldırıp indirerek yapılan yaygın bir kuvvet antrenmanı egzersizidir. . “

Yüzyıllardır bilinen birkaç varyasyon var olmasına rağmen, şınavın kökenleri tam olarak net değildir. Bir düşünceye göre, bildiğimiz haliyle şınavın iki popüler yoga pozunun – Adho Mukha Svanasana ve Urdhva Mukha Svanasana – bir araya gelmesidir. Yoganın tarihi 3000 yıl öncesine kadar dayanır.

Kayıt için, “pushup” ifadesi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde 1905-1910 yılları arasında kaydedildi. Yaklaşık 40 yıl sonra, “pressup” ifadesi ilk olarak İngiliz sözlüğünde yer aldı.

Bir İnanışa Göre Şınav Çeken Erkekler Daha Çekici Oluyormuş! 😀

Şınav’ın Faydaları

Tüm Vücut Kaslarını Çalıştırır

Bu egzersize girerken, kelimenin tam anlamıyla vücudunuzdaki her büyük kas, hareketi gerçekleştirmesi için çağrılır.Hareketlerinizi dengelerken vücudunuzu desteklemek için biseps, core kasları, triseps, ön deltoidler ve alt vücut kas grupları gibi büyük kas grupları aktive edilir.

Kaslarınızı Gerdirir ve Kas Sağlığını Korumaya Yardımcı Olur

Şınav hareketinin en önemli faydalarından biri, pazılarınıza ve sırt kaslarınıza sağladığı gerilmedir. Kendinizi yere indirdikçe sırt kaslarınız etkili bir şekilde gerilir ve kendinizi başlangıç ​​pozisyonuna doğru iterken pazılarınız tam bir esneme sağlar. Bu sadece esnekliğinizi artırmakla kalmaz, bu da yaralanmaları önlemeye yardımcı olur, aynı zamanda iyi gerilmiş bir kas sağlam ve çekici bir görünüme sahiptir.

Kardiyovasküler Sisteminizi Geliştirir (Kalp Sağlığını İyileştirir)

Daha önce belirtildiği gibi, şınav, birden fazla kas grubunu çalıştırdığı için bileşik bir egzersiz olarak sınıflandırılır. Aynı anda büyük kas gruplarını çalıştırdığınızda, oksijenden zengin kanı kas dokusuna vermek için kalbinizin daha çok çalışması gerekir. Sonuçta bu aktivite, kalp sağlığını destekleyen ve depolanmış vücut yağının azaltılmasını destekleyen etkili bir kardiyovasküler egzersiz ile sonuçlanır.

Omuzlarınızı Yaralanmalardan Korur

Standart Şınav’ın omuz eklemlerinizi yaralanmaya karşı korumanın en etkili yolları arasında olduğu bulunmuştur; özellikle yaşlı yetişkinlerde. Push up’lar, rotator manşet eklemini çevreleyen stabilize edici kasları gerektirdiğinden, vücudun bu bölgesi dinamik hareketler için güçlendirilir.

Birincil ve ikincil omuz kaslarının gücünü ve sağlığını destekleyerek, yaralanma olasılığını önemli ölçüde azaltır.

 Duruşunuzu İyileştirir

Omuzlarınızı ve sırtınızı düzgün bir şekilde tutabilmek için, tüm merkezinizin dikey pozisyonlarını destekleyecek kadar güçlü olması gerekir. Şınav düzgün şekilde yapıldığında, postürü desteklemekten sorumlu kaslar güçlendirilir ve ince ayar yapılır. Dahası, düzenli olarak şınav çekerken, vücudunuz doğal olarak uygun duruşa doğru eğilir. Bu, şınavların en etkili pasif faydalarından biridir.

Bel Yaralanmalarını Önler

Bel yaralanması kadar kötü olan yaralanma sayısı çok azdır. Vücudunuzun bu önemli kısmı hemen hemen her hareketi destekler, bu nedenle hasar görürse veya yaralanırsa en basit hareketler bile dayanılmaz derecede acı verici hale gelebilir. Daha önce de belirtildiği gibi, şınav, hareketlerini dengelemek için tüm vücudunuzu çalıştır. Bunu yaparak, vücudun bu hassas kısmını güçlendirirsiniz.

Testosteronu Artırır ve Osteoporoz Gelişimini Azaltır

Erkekler ve kadınlar yaşlandıkça, çeşitli hormonların konsantrasyonu azalmaya başlar. Erkekler için en belirgin kayıp, dolaşımdaki testosteronun azalmasıdır. Ön kanıtlar daha fazla araştırma gerektirse de, birkaç çalışma, standart bir şınav hareketi hem erkeklerde hem de kadınlarda sağlıklı bir vücut için gerekli olan testosteron üretimini teşvik ettiğini öne sürüyor.

Şınav’ın Cinsiyeti Yoktur!

Şınav Nasıl Uygulanır?

  1. Göğsünüz ve karnınız yere düz bir şekilde yatarak başlayın. Bacaklarınız tam arkanızda olmalı ve avuç içleriniz göğüs hizasında ve kollar 45 derecelik bir açıyla bükülmüş olmalıdır.
  2. Vücudunuzu, göğsünüzü ve uyluklarınızı yerden kaldırarak ellerinizden ve topuklarınızdan iterken nefes verin.
  3. Plank pozisyonunda bir saniye duraklayın.
  4. Yavaşça başlangıç ​​pozisyonunuza inerken nefes alın.
Şınav Hareketinin Uygulanışı

Referanslar

2 thoughts on “Şınav ( Push-Up )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir