
Whey Protein Tozu Kullanma Rehberi
Yazan: İlşad Özkan
Protein tozları çok çeşitli kaynaklardan elde ediliyor. Yumurta, süt, peyniraltı suyu, soya, bezelye… Ancak bizi en çok ilgilendireni whey protein. Bunun sebebi, whey proteininin aminoasit profili açısından çok zengin olmasıdır. Elzem ve elzem olmayan aminoasitlerin tamamı whey proteininde bulunuyor.
Whey’i kimler kullanabilir?
İsteyen ve ihtiyaç duyan herkes kullanabilir ancak özellikle spor yapanların buna ilgi göstermesinin sebebi protein ihtiyaçlarının artmasıdır. Doğal beslenmeyle protein açığını kapatamayanlar protein tozuna yöneliyorlar.
Whey kullanmak zorunda mıyım?
Hayır, değilsiniz. Kimse whey kullanmak zorunda değildir çünkü whey adı üstünde, bir beslenme takviyesidir. Takviye olarak, takviyeye ihtiyaç duyulmasında kullanılır. En ideali çeşitli, sağlıklı ve doğal gıdalardan protein dâhil tüm ihtiyaçlarımızı karşılamamızdır. Whey kullanmak istemeyenlere en iyi alternatif öncelikle yumurta, sonra da lor gibi bazı peynir ürünleri ve çeşitli aminoasitler içeren diğer gıdalardır. Ancak özellikle yumurtaya dikkat çekmeliyim ki, tıpkı whey gibi yumurta da çok zengin ve eksiksiz bir aminoasit profiline sahiptir.
Whey’in avantajı ne?
Whey proteininin avantajı, toz formunda olmasıdır. Bu sayede saklaması, taşıması ve kullanımı oldukça kolaydır. Günümüz yaşam şartlarında protein ihtiyacımızı doğal ve sağlıklı gıdalardan gidermek yönünden sorun yaşarız, örneğin spor salonuna pişmiş yumurta götürmemiz veya orada pişirip yememiz söz konusu değildir. Elbette spordan sonra hemen delirmiş gibi proteine saldırmak şart değildir ancak spordan hemen sonra protein almak gelişimi hızlandırmaktadır. Ayrıca whey proteini işlenmiş olduğu için vücut tarafından kısa sürede kullanılır.
Whey’in zararları nelerdir?
Her şeyden önce söyleyelim ki, whey tonla tüketilen alkolle, abur cuburla kıyas bile kabul etmeyecek sağlıklı bir gıda takviyesidir. Zararını keşfetmek için yapılan araştırmalarda, kısa süreli kullanımında sağlığa herhangi bir zararına rastlanmamıştır. Bununla birlikte bazı tüketicilerde sindirim rahatsızlıkları kayda geçmiştir, bunlar: gaz, şişlik, yorgunluk, başağrısı, kramplar. Konsantre whey kullananlardaki gaz şikâyetleri daha fazla olmuştur. Yine de bu konuda yeterli araştırma yoktur ve whey’in bu durumunun kişilerden kaynaklı sıradan bir gıda toleranssızlığı olduğu düşünülmektedir. Whey doğal kaynaklardan elde edilse de ne olursa olsun sonuçta işlenmiş bir besin maddesidir, neredeyse kana doğrudan karışan bir proteindir. Doğal, alıştığımız kaynaklara benzemez. Lif falan içermez. Bu gibi sebepler whey’i fazla ve sürekli kullanmamak için ileri sürülebilir. Zaten, buna gerek yoktur; takviye dediğimiz şey, takviye olarak kullanılmalı ve mümkün mertebe doğal besinler tercih edilmelidir.
Whey kilo verdirir mi aldırır mı?
Her ikisi de. Kilo verme ve alma süreçlerinde önemli bir rol oynayabilir. Kaslanarak kilo almada protein açığını kapatarak kas gelişimini artırır ve çabuklaştırır. Kilo vermede ise yine protein açığını kapatır ve ayrıca karbonhidrat falan içermediğinden tercih edilir; üstelik tokluk hissi yaratmada da oldukça etkilidir. Ancak tek başına whey kullanmak ne kilo aldırır ne de verdirir; tıpkı diğer tüm besinler gibi. Kilo almak ve vermek beslenme başta birçok şeyle ilgili, ayrı bir konudur. Sadece, her iki hedefe sahip olanların da whey’i amacına uygun kullanabileceğini bilin.
Ne kadar whey proteini kullanmalıyız?
Aslında “-meliyiz, -malıyız” ifadesi doğru değil ama bana gelen sorular bu şekilde geliyor, ben de sizin için başlığı öyle attım. Bizim protein tozu kullanmak gibi bir zorunluluğumuz yoktur, sporun geçmişi binlerce yıllıktır, whey proteinin ise 100 yıl oldu mu? Yani spor veya beslenme için whey gerekmez ama günümüzde iyi bir takviyedir bu. Doğru soru şudur: Günde ne kadar protein almalıyım? Evet, cevap vereyim. Bilimsel olarak, kas geliştirme çalışması yapan biri vücut ağırlığının kilosu başına 1,35 gram protein alsa yeterli olmaktadır, spor yapmıyorsa 0,9 gram. Ancak biz her ihtimale karşı ve doğru aminoasitleri alamama ihtimaline karşı, spor yapanlar için bu miktarı 2 gram kabul edebiliriz. Bu miktar protein tozundan karşılamanız gereken miktar değildir, bu almanız gereken miktardır. Açığınız söz konusuysa protein tozuyla kapatabilirsiniz.
Whey’i ne zaman kullanacağız?
Protein tozu ne zaman kullanılır sorusuna aslında yukarıda cevap vermiştik, isteyen herkes sağlıklı bir gıda takviyesi olan whey’i takviye amaçlı kullanabilir derken herhangi bir zaman kısıtlaması olmadığını da anlatmış oldum. Ancak wheyin özelliklerinden ötürü, zamanlama açısından en verimli olacak şekilde kullanmamız söz konusu edilir; bu konu özellikle spor yapanların ilgisini çekmektedir. Gelin şimdi kısaca kullanım zamanlarına bakalım:
Sabah kahvaltısından önce veya esnasında,
Gün içerisinde ara öğünde,
Antrenmandan önce,
Antrenman esnasında,
Antrenmandan sonra,
Uyumadan önce.
Kahvaltıdan önce whey kullanmak doğru mudur? Bana kalırsa değil, çünkü kahvaltının sağlıklı ve doğal gıdalardan olmasını öneririm. Ancak kas çalışması yapıyor ve herhangi bir sebepten o gün iyi kahvaltı yapamıyorsanız 80 kiloya kadar yarım ölçek whey’i (15 gram toz) tercihen sütle kullanın derim. 80 kilodan fazlaysanız sabah bir ölçek protein tozu içmeyi düşünebilirsiniz. Kilo veriyorsanız tokluk hissetmek ve almadığınız proteini kapatmak için kullanabilirsiniz.
Gün içerisinde ara öğünde kullanmayı kas çalışanlara pek önermiyorum. Neden önermiyorum? Çünkü genelde gerek yok. Doğru düzgün bir şeyler yiyin. Kilo vermek isteyenler ise bol lifli bir salata, birazcık karbonhidrat yanında yarım ölçek whey’i ara öğünde tüketebilirler. Bol lif alımı kilo alanlar için de geçerlidir çünkü lif sağlıklı beslenme için gereklidir.
Antrenmandan önce whey protein tozu kullanmanın amacı kas yıkımını mümkün olan en kısa sürede tamir etmektir, yani daha antrenman esnasında yıkılan kasların yeniden inşasına başlamaya imkân sağlamaktır. Bunun için en az bir saat önce yarım ölçek whey içebilirsiniz.
Antrenman esnasında kullanım da bazıları tarafından tercih edilen bir uygulamadır ama sindirim sisteminizi antrenman esnasında çalıştırmak pek akıllıca değildir ve antrenman veriminizi düşürebilir.
Antrenmandan sonra protein tozu kullanımı ise en yaygın uygulamadır ve bu sebepten spor salonlarının soyunma odalarında antrenmanını bitiren insanları protein tozlarını içerken görebilirsiniz. Benim tavsiyem, özellikle kilo vererek kas yapmak isteyenlerin elzem aminoasit haplarını kullanmaları olur. Bu haplardan yoksa bu elem aminoasitleri protein tozundan da alabilirsiniz ama yanında elzem olmayan aminoasitleri de alırsınız, zararı yok. Antrenmandan sonra oluşan enerji ve protein açığını sağlıklı ve doğal bir protein kaynağınız yoksa protein tozuyla kapatmak akıllıca ve gelişimi hızlandıran bir uygulama olacaktır. Antrenmandan sonraki yarım saat içerisinde antrenman sonrası proteininizi protein tozundan alabilir ve bir tam ölçek (30 gram) kullanabilirsiniz. 80 kilodan fazla olanlar ise kilolarına göre 40-60 grama kadar kullanabilir. Daha fazlasını almak daha iyi değildir ve fazladan işe yaramaz. Ancak antrenmandan hemen sonra tercihen proteinden de hemen önce karbonhidrat almak da önemli bir fark yaratır. Bununla birlikte, antrenmandan sonra 2 saati geçirmeden adamakıllı protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ içeren bir öğün yemeniz özellikle kilo ve kas kazanmak isteyenler için çok önemlidir. Protein tozu almak şart değildir, gelişimi hızlandırır dedim ya, bu öğün de çok önemlidir. Spor yapanların beslenmesine dair püf noktaları içeren bir çevirim var, onu okumanızı tavsiye ederim: Daha İyi Vücut İçin 20 Kural
Gece uykusu sırasında vücudunuz en iyi şekilde toparlanabilecek fırsatı elde eder. Bu sebeple, yatmadan önce yemek yemek pek doğru değildir ancak karbonhidrat içermeyen bir protein alımı uyku esnasındaki vücut yenilenmesini ve kas yapımını destekler. Uykudan önce whey protein tozunuzu sütle karıştırıp içebilirsiniz, 80 kiloya kadar yine yarım ölçek. Ancak doğal süt, doğal yoğurt, birazcık doğal lor peyniri gibi doğal alternatifleri tercih etmeniz daha doğal olacaktır. Uykudan önce kazein proteini ise daha doğru bir tercihtir ancak fazladan masraf demek olduğundan, eğer profesyonel hedefleriniz yoksa bu masrafa girmenize pek gerek yok.
Ben nasıl kullanıyorum?
Kilo verme gibi bir hedefim yok. Ben o gün antrenmanım olsun olmasın, sabah iyi kahvaltı edememişsem yarım ölçek protein tozu desteği alırım, o kadar. Antrenmanım olduğu günler ise yalnızca antrenmandan sonra, karbonhidrat takviyemden sonra bir ölçek whey protein tozu içer ve daha sonraki saatlerde öğünümü yerim.
Hangi whey daha iyi?
Markadan falan bahsedecek değilim. Whey dediğimiz ürün peyniraltı suyunun kurutulmasından elde edilir ve işlenme derecesine göre farklı isimler alır. Örneğin hazır gıdalara katılan whey protein tozları en az işlenmiş ve en ucuz olanlarıdır. Protein oranları ise sporcu protein tozlarına göre oldukça düşüktür bu sebeple gıda sanayinde katkı maddesi olarak kullanılan bu tür whey’leri kullanmanız doğru tercih olmayacaktır.
Sporcular için üretilen whey’lerden en ideal olanları, yaygın reklamların aksine, aşırı işlenmemiş olanlardır. Bunun temel sebebi bu whey’lerin aminoasitlerindeki peptit bağlarının bozulma olasılığının işlenme miktarı arttıkça artıyor olmasıdır. Zaten ortalama %70-80 oranında proteini konsantre wheylerden alabilirsiniz. Evet, konsantre whey’ler biraz sıkıntılıdır ama elit sporcuların da tercihidir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgi için şu yazımıza bakabilirsiniz: En İyi Whey Protein
Daha fazla işlenmiş, örneğin hidrolize whey’lerin kötü olduğunu söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. Sadece, üretici garanti vermiyorsa bu ürünlere karşı dikkatli yanaşmanız gerektiğini söylüyorum. Konsantre ve izole whey’ler en güvenlidir ve üretici garanti veriyorsa hidrolize whey’ler tercih edilebilir, hiçbir mahsur yok.
Sporcular için ucuz whey var mıdır?
Vardı, vardır ve hep var olacaktır. Sporcular için uygun fiyatlı whey protein her zaman vardır. Eskiden biz Türkiye’dekiler bunu yurtdışıdan alıyorduk ancak benim ucuz whey protein yazımdan sonra yurtdışından whey gibi sporcu besinleri getirtmek kesinlikle yasaklandı ve sıkı denetim altına alındı. Bu da yetmezmiş gibi, yabancı markaların distribütörü olan markalar “ucuz whey yoktur,” propogandası başlattılar. Bu doğru değildir ve mesnetsizdir ve ucuz ve iyi whey satanları, aynı hammaddeyi kullananları suçlamaktır. Ülkemizde sayılı da olsa sadece en iyi hammadde whey’i kaliteli yabancı fabrikalardan alıp yerli üretim yapıp daha ucuza ürün üreten firmalar vardır, Genrise gibi. Bakınız: Genrise
Yabancı marka whey’lerin reklamı spor dergilerinde, spor sitelerinde yapılır. Türkiye’deki dağıtımcıları bunları getirtmek için nakliye masraflarının yanı sıra hatırı sayılır gümrük vergileri öderler. Daha sonra ise dağıtımcı ve en sonunda da bayi kârı konur bu ürünlere. Piyasa bu markaların elindedir. Hiçbirine düşman değiliz ancak ucuz, güvenilir ve yerli üretim yapan bir markanın bu şekilde haksız zan altında bırakılmasına karşıyız.
Elbette geçmişte ismini zikretmeye gerek olmayan bazı yerli firmalar türemiş ve protein tozu adı altında nişastalı ürünler satıp sporcularımızı aldatmışlardır. Bu sebeple ben kendi adıma, tek bir numunesinde bile kusur bulunmamış tamamen yerli ve uygun fiyatlı ürün üreten bir markayı satışa koydum. İsterseniz marketimizden bu markanın ürünlerini alabilirsiniz. Ambalajı iyi bir ürün değil, belki sonra düzelir ambalajı ama gelin mantıklı olalım: Ambalajı yiyecek değiliz 🙂

Ilsad bey, cok detayli bir yazi olmus cok tesekkurler, aklimdqki bir cik soruya cevap oldu
Yazınızı okudum. Emeğinize saglık. çok aydınlatıcı olmuş bi çok kişiye bu konuda ışık tutacagına eminim. aklımdaki soru işaretlerini giderdi. yazılarınızın devamını dilerim.
Teşekkür ederim, bundan böyle bu tarz rehberlik edici yazılara biraz ağırlık vereceğim 🙂
merhaba ben 17 yaşındayım boy 1.82 . 1 yıl kickboks yaptım kickboks yaparken 73 74 kiloydum ama vucudum felan iyiydi ama göbek vardı bıraktım 1 2 ayda 6 7 kilo aldım smdi 81 im göbek yaglanma oldu badiye basladım su an 1 hafta oldu yavaş yavaş toparlıyorum benim sizden istegim protein tozu almalımıyım yoksa zayıflamayamı bakmalıyım ben protein tozu almayı dusunuyorum ……… not = boy 1.82 kilo 81 cvp verirseniz iyi olur tşler 🙂
Protein tozunun alınma ve kullanma önerilerini yukarıda yazdım. Bu senin antrenman ve hedeflerinden farklı bir konu yani. Beslenmenle alakalı ve bu beslenme yetersiz ya da dengesiz ise protein tozu desteği kullanmayı değerlendirebilirsin.
Hocam 19 yaşındayım 10 yıldır dövüş sanatlarıyla ugrasıyorum yanlız maçlara büyüklerde girmey başladım ve güçsüz kalıyorum diger rakiplerın yanında yaşları bende 6 yaş fılan büyük oluyor kemık ve kas olarak benden ıyıler badi ye başladım ama proteın tozu kulanmakta hala şüpeliyım ılerıde etkısı olurmu ? ayrıca 175 boy 70 kıloyum kas yapıyım olarak bence yaşıtlarıma göre çok iyi oturmuş bir vucudum var eger toz tavsıye edermısınz, edersenız ölcekle bırlıkte yazarmısınz teşekurler
Selam Barış,
9 yaşından beri spor yaptığını söylüyorsun, zaten yüksek protein ve karbonhidratlı bir diyetin olmalıydı. Protein eksiğin olduğunu düşünüyorsan önerdiğimiz tozlardan kullanabilirsin.
97 kilodan 74 kiloya kendi yaptığım aralıklı soporla geldim şuan vicut yapmak istiyorum azdaha kilom var bana ne önere bilirsiniz.
Selam Hamza,
İşte önerim: Düzenli spor yap.
merhaba hocam ben 1.86 ve 80 kiloyum 3 aydır spor yapıyorum son bir haftadır güçsüz kalıyorum protein takviyesi gerekiyormu ve günde ne kadar içmem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler bu arada eğiten hoca yok tek başıma çalışıyorum bu forumdan aldığım programla çalışıyorum teşekkürler
HOCAM 1.90 BOYUM 59 KG BİR GENCİM ASKERE GİDİCEM UZMAN ÇAVUŞLUK İÇİN BAŞVURUCAM AMA KİLO ALMALIYIM ENAZ 11 KİLO NAPMALIYIM BU PROTEİN TOZUNUN BANA YARARI OLUR MU CVB VERİRSENİZ ÇOK MÜTEŞEKKİR OLURUM
merhaba hocam 1.68 boyunda 68 kiloyum fitness a başlayacağım ayrıca vejeteryanım ve üniversite öğrencisi olduğum için beslenme sorunu yaşıyorum tozların olumlu etkisini görür müyüm sizce ?
Evet, durumunuzda anlamlı destek olurlar. Konuyla ilgili yazılarımızı okumaya devam edin ve karar verirseniz binlerce kişi gibi siz de marketimizden satın alabilirsiniz.
Kilo vermek icin Fitnesse basladim. Haftada 3 gün spor yapiorum (agirlik ve cardio). Hocam bana spordan once whey. Sonrasi ise whey + muz (karbonhidratsiz faydasi olmasmis) önerdi.
ögle yemegi yerinede uzun tok tuttugu icin component protein icebilecegimi söyledi. Bunlari spor olmadigi günde icebilirmiyim.
yada sizin tavsiyeniz nedir?
Ben amatörlere günde iki ölçek whey’i önermek yerine doğal gıdalara yönlendiriyorum, haftada birkaç gün whey kullandırtıyorum ama programınıza detaylı bakamayacağım için size net bir şey söyleyemem. Beslenme bir bütündür, tavsiye veremem bu bilgilere göre ve lütfen detaylı bilgiler göndermeyin, ne yazık ki vaktim yok 🙁
Teşekkürler kapsamlı yazınız için. Yazınızda Whwy proteinlere değinmişssiniz ancak benim merak ettiğim başka bir konu var. İzole Beef Proteinini sindirim açısıdan whey’e göre biraz daha sıkıntılı olmasına rağmen düşük kalorisi, emilimin hızlı oluşu, yüksek BCAA içeriği nedeniyle tercih ediyorum. Sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?
Son zamanlarda çıkan beef proteinleri hiç incelemedim, yani diyeceksiniz ki, kardeşim sen nasıl fitness yazarısın, haklısınız. Ancak sanıyorum araştırmaya değer olsa araştırırdım, bana sıradan bir pazarlama olayı gibi geliyor. Elimizde whey var, onu anlattık da beef’i mi kaldı. Bifteğin kilosu 50 TL bu arada, protein tozuyla alsak daha ucuz olacak demek ki 🙂 İleride meraklısı çoğalırsa detaylı inceleyip yazarım tabii ki ancak şimdi bilimsel açıdan benim için heyecanlandırıcı olmayan bir ürünü tanıtıp satıcıların ekmeğine yağ sürmek gibi bir derdim yok. Beef demişler, reklamlarına çiğ eti ısıran bir dostumuzu koymuşlar, herkes mutlu sanırım. Sevgiler.
Hocam Meraba Kolay Gelsin İlk önce kendimi tanıtıyım 16 Yaşındayım 82 Kilodayım Ve 1.76 Boyum Var Ama Kilolarım Çok Belli Oluyor Hantal Bi vücüda sahibim Protein Tozu Kullanmamda sakınca varmıdır ayrı yeten Fitnes a başlamayı düşünüyorum.Fitness’da Kilo verip kas yapma gibi bir düşüncem var bu konu hakkında ne dersiniz. Teşekkürler.
Hocam 196 boyundayim 72 kiloyum kilo vermek istiyorum ve omuz kaslari yapmak istiyorum bu ürün bana yardımcı olur mu ama baya bildiginiz omuz kasları bayanlarin ki gibi degil erkeklerinki gibi tesekkurler.
Selamın Aleyküm abi ben amatör kick boks yapıyorum protein tozu kulansam bi yararını görebilirmiyim 85 kiloyum 180 boyum var abi.
Gerek yok. Yazılarımızı oku, ilgili olan.
Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler. Ama birkaç sorum olacak:
Whey protein hazırlandığı gibi içilmeli mi? Eğer beklerse bozulur mu? Besin değerini kaybeder mi? Hazırlandıktan sonra en fazla ne kadar bekletilmeli?
Whey proteinin hazırlandığı gibi içilmesi idealdir. Suya karıştıktan sonra beklemesi, zaten denatüre olmuş, sindirime hazır protein tozlarının dejenerasyonunu hızlandırır ve protein bir miktar değer kaybına uğrar. Elbette bunun için suyun ısısı, kabın içindeki olası üçüncü maddeler (organik artıklar gibi), süre gibi faktörler de önemlidir. Örneğin 3-4 saat buzdolabında beklemesinden bir şey olmaz ama dışarıda 2 saatte değerinden kaybedebilir. Bir süre sonra ise, aminoasitlerin tamamen dejenere olmasından ötürü besin değerinin tamamına yakınını kaybeder.
Bilgilendirici bir yazı,emeğinize sağlık öncelikle..şunu sormak istiyorum; yeni fitness’a başladım ama önceden kendi çalışmalarım vardı yani 1 yıla yakın bi spor geçmişim var,protein tozu ve kreatin kullanmaya karar verdim bir hocamın önerisiyle..protein tozunu Sabah yarım ölçek/Antrenman sonrası 1 tam ölçek/Gece yatmadan yarım ölçek olarak alsam iyi olur ,sabah kahvaltım çok iyi sayılmaz ve kreatinide antrenman sonrası veya esnasında bir çay kaşığı almayı düşünüyorum,protein ve kreatini hergün mü almalıyım yoksa sadece antrenman günlerimi? düşüncenizi söylerseniz sevinirim arkadaşlar.. yaş:18 boy:178 kilo:60
Bence o kadar protein tozu size çok, hiç gerek yok, yemeğe ağırlık verin.
Kreatini günün herhangi bir saatinde alabilirsiniz.
Proteini sadece antrenman günleri alabilirsiniz ama kreatini her gün almanız daha doğru olur. Başarılar.
Hocam 1.75boy 55 kiloyum yas 18 uzun yillardir spor yapiyorum cok kaslıyım ama zayıfım bana protein tozunu önerirmisiniz önerirseniz ne miktarda kullanmaliyim tesekkurler
Protein tozundan ziyade, daha fazla yemek yemeniz gerekiyor gibi görünüyor.
Hocam cok guzel yazi olmus sorum olucak 17 yasindayim 74 kiloyum spor yapmiyorum kac gram whey alabilirim?
Almanıza gerek yok, düzgün ve iyi beslenin yeterlidir.
hocam spor yapmıyorum sadece gün içerisinde besin takviyesi, zinde kalmak ve kaslarımın gün içinde hantallaşıp bana kötü enerji vermesini engellemek için bu tozu ne sıklıkla kullanmalıyım? yada kullanmamalı mıyım? teşekkürler.
hocam 1.73 boyundayım 84 kiloyum , evde kendi imkanlarımla spor yapıyorum , göbekte var 🙂 sizce nekadar kullanmalıyım ?
Merhabalar İlşad hocam, öncelikle bu makaleniz ve her biri benim keyfle okuduğum değerli bilgi paylaşımı sunan tüm yayımlarınız için teşekkürü borç bilirim. Sağlıklı yaşam ve spor için güvenilir Türkçe meteryal sunmada benim için siteniz bir başucu referansı. Protein tozu kullanımını da ben de sizin gibi sadece takviye gözüyle bakıp, çok elzem gördüğüm zamanlarda, yoğun antereman ardından ve doğal protein kaynaklarını yeterince alma imkanım olmadığında kullanıyorum. Size sorum ise “En İyi Whey Proteini” yazınızı da okumama rağmen; Hardline Bipro Naturel ürünü önerip önermiyeceğinizdir? Ben bu ürünü içinde yapay aroma, tatlandırıcı ve katkı maddesi içermemesi, protein oranının emsallerine göre yüksek olması sebebiyle tercih ettim (100gr’da 96gr. protein) Hardline Bipro Naturelin hammadde üreticisi DAVİSCO firması için Hardline ürün sayfasında: “BIPRO daha saf bir ürün eldesi için pahalı bir yöntem olan ion-exchange metoduyla üretilmiş biyoaktif whey protein izolatıdır. Ion-exchange yöntemiyle daha saf bir ürün elde edilirken wheyin bir çok değerli ajanlarının kaybolma tehlikesini beraberinde getirir. Ancak, bir dünya devi ve sektörün lideri konumunda olan DAVISCO´nun ileri imalat teknolojisi böyle bir tehlike oluşturmaz aksine wheyin tüm fraksiyonlarının kaybolmadan Bipro`da korunduğunu garanti eder. Bu durum, ion-exchange yöntemiyle ürün eldesine giden diğer markaların ürünleri için daima bir soru işareti olarak kalır.” demektedir. Ürün ambalajında da “bioactive undenatured %100 whey isolate” Bu iddalar benim ürün tercihimi etkiledi diyebilirim. Sizin yanlış ürün yönlendirmeleri ile tüketiciyi aldatan bir çok firma ve ürün için yazı kaleme aldığınızı bildiğim için, bu konuda da güven duyduğum fikirlerinizi öğrenmek istedim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Merhaba, ben 22 yaşında 1:83 boyunda ve 72,5 kiloyum. 3 aydır spor yapıyorum bir salonda.Günlük 200 gr et 200 gr lor peyniri fındık yumurta ve yeşillik içeren bir diyetim var. Whey gold standart adlı bir protein tozuna başladım.Antreman öncesi sonrası ve anında birer ölcek kullanmam yeterli midir ?
çok teşekkür ederim